Zwitserse Kaasfondue

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 150 gram Schlossberger Alt
  • 100 gram Emmentaler
  • 150 gram Moelleux du Revard
  • 200 ml wiite wijn (Very Viognier) 1 el maïzena of bloem
  • 1 teentje knoflook
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Benodigdheden: 

  • Fonduepan ( Caquelon) 
  • Onderstel ( Rechaud) 
  • Houten lepel

Bereidingswijze:

1. Ontkorst de Schlossberger, Moelleux en Emmentaler en snijd het in piepkleine blokjes. De Blauwklaver kaas kan met korst en al in blokjes gesneden worden.
2. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de bodem van de fonduepan in.
3. Meng in een apart kommetje 2 el wijn met 1 el maïzena/bloem.
4. Breng de rest van de wijn in de fonduepan aan de kook.
5. Zet het vuur laag. Voeg al roerend beetje bij beetje de kazen toe aan de wijn. Zorg ervoor dat het eerste deel gesmolten is voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
6. Als alle kaas gesmolten is voeg je het maïzena/bloem papje toe aan de fondue.
7. Roer nog even door en laat dan 2 - 3 minuten doorpruttelen.
8. Zet de fonduepan op het rechaud zodat de fondue warm gehouden wordt.