Kaasfondue Verkade & Jacques

Voor 2 personen

Ingrediënten: 

  • 150 gram Comté 
  • 150 gram Landgoedkaas basilicum – fenegriek 
  • 100 gram Morbier 
  • 2 dl Very Viognier 
  • 1 á 2 el maïzena of bloem 
  • 1 teentje knoflook

Benodigdheden:

  • Fonduepan ( Caquelon) 
  • Onderstel ( Rechaud) 
  • Houten lepel

Bereidingswijze:

1. Ontkorst de Comte, Morbier en Landgoedkaas en snijd het in piepkleine blokjes.
2. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de bodem van de fonduepan in.
3. Meng in een apart kommetje 2 el wijn met 1 el maïzena/bloem.
4. Breng de rest van de wijn in de fonduepan aan de kook.
5. Zet het vuur laag. Voeg al roerend beetje bij beetje de kazen toe aan de wijn. Zorg ervoor dat het eerste deel gesmolten is voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
6. Als alle kaas gesmolten is voeg je het maïzena/bloem papje toe aan de fondue.
7. Roer nog even door en laat dan 2 - 3 minuten doorpruttelen.
8. Zet de fonduepan op het rechaud zodat de fondue warm gehouden wordt.

Serveertips:

Probeer deze heerlijke fondue eens met een plakje rauwe ham, aardappeltjes, olijfjes, champignon of broccoli!