Italiaanse Kaasfondue met truffel

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr Provolone
  • 150 gr Franse raclettekaas
  • 150 gr Tallegio
  • 80 gr truffelsalsa
  • 2 dl witte wijn (pinot grigio)
  • 1 el maïzena of bloem
  • 1 teentje knoflook
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Benodigdheden: 

  • Fonduepan ( Caquelon) 
  • Onderstel ( Rechaud) 
  • Houten lepel

Bereidingswijze:

1. Ontkorst de kazen en snijd ze in piepkleine blokjes
2. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de bodem van de fonduepan in.
3. Meng in een apart kommetje 2 el wijn met 1 el maïzena / bloem.
4. Breng de rest van de wijn in de fonduepan aan de kook.
5. Zet het vuur laag. Voeg al roerend beetje bij beetje de kazen toe aan de wijn. Zorg ervoor dat het eerste deel gesmolten is voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
6. Als alle kaas gesmolten is voeg je het maïzena -/ bloem papje toe aan de fondue.
7. Roer het geheel door en voeg de truffelsalsa toe.
8. Roer nog even door en laat dan 2 - 3 minuten doorpruttelen. Zet de fonduepan op het rechaud zodat de fondue warm gehouden wordt