Hollandse Kaasfondue

Voor 2 personen

Ingrediënten: 

  • 200 gr Tynjetaler
  • 100 gr Le Petit Doruvael
  • 100 gr Blauwklaverkaas 2 dl witte wijn (Les Plos chardonnay IGP d’Oc) 
  • 1 el maïzena of bloem
  • 1 teentje knoflook
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Benodigdheden: 

  • Fonduepan ( Caquelon) 
  • Onderstel ( Rechaud) 
  • Houten lepel

Bereidingswijze:

1. Ontkorst de Petit Doruvael en Tynjetaler en snijd het in piepkleine blokjes. De Blauwklaver kaas kan met korst en al in blokjes gesneden worden.
2. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de bodem van de fonduepan in.
3. Meng in een apart kommetje 2 el wijn met 1 el maïzena/bloem.
4. Breng de rest van de wijn in de fonduepan aan de kook.
5. Zet het vuur laag. Voeg al roerend beetje bij beetje de kazen toe aan de wijn. Zorg ervoor dat het eerste deel gesmolten is voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
6. Als alle kaas gesmolten is voeg je het maïzena/bloem papje toe aan de fondue.
7. Roer nog even door en laat dan 2 - 3 minuten doorpruttelen.
8. Zet de fonduepan